ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Σεπτέμβριος 2019. Συμπληρώθηκαν είκοσι συναπτά έτη από τη μέρα που αποφασίσαμε να σχολιάζουμε σε καθημερινή βάση τον κοινωνικό και πολιτικό μας βίο. Αυτός ο κύκλος έκλεισε. Δείτε εδώ το αποχαιρετιστήριο κείμενο.

Πάμε για άλλα; Ποιος ξέρει;

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

200429 ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΤΟ-2


200429
Έχεις το μυαλό, ξεσκίζεσαι και στο διάβασμα, υποβάλλονται και οι δικοί σου τεράστιες οικονομικές θυσίες, βρίσκεις και μια υποτροφία γιατί αλλιώς δεν βγαίνει, και πας να σπουδάσεις σε κάποιο από τα περίφημα αμερικάνικα πανεπιστήμια, κάνοντας το όνειρό σου πραγματικότητα.
Και την πρώτη μέρα βλέπεις να ανεβαίνει στην έδρα ένας από τους επιστημονικούς συμβούλους –σε θέματα ιατρικής- του Προέδρου…

200426
Με την τεράστια πτώση της τιμής του πετρελαίου εξαφανίστηκαν και όλοι εκείνοι που μας έλεγαν πως για το κρύο αρκεί ένα καλό κλιματιστικό και τι καλά που ζεσταίνει το πέλετ ή το τζάκι. Του χρόνου θα ζεσταθεί το κοκαλάκι τους!
Συγχρόνως όμως αποδείχτηκε και πόσο μεγάλη ανοησία ήταν η αύξηση του φόρου που επιβάρυνε τρομερά την τιμή του πετρελαίου και οδήγησε τους ανθρώπους να μαλώνουν με τους συγκατοίκους τους, να ξεπαγιάζουν με τα μεγάλα κρύα, να πλουτίζουν τους βούλγαρους εμπόρους καυστήρων (και) πέλετ, και να καταστρέφουν τον αέρα που αναπνέουμε.
Α, ναι. Και, τελικά, το κράτος να στερείται ένα σημαντικό έσοδο!

200224
Θυμάμαι που μας έλεγαν «ο αθλητισμός είναι καλό πράγμα, γιατί κρατάει τους νέους μακριά από τις καφετέριες».
Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνω ότι ισχύει μάλλον το αντίθετο. Οι καφετέριες κρατούν τον κόσμο μακριά από την άθληση. Πώς αλλιώς -παρά με το κλείσιμό τους- να εξηγήσω αυτό το πρωτοφανές και τεράστιο πλήθος ανά τας ρύμας και τας (εξοχικάς) οδούς;

200420
Λέτε, τελικά, να αρθούν κάποια στιγμή τα μέτρα για όλους και οι μόνοι αποκλεισμένοι να μείνουμε εμείς που ανήκουμε στις ευπαθείς -συναισθηματικά- ομάδες;

200409
Εσείς που έχετε παιδιά στην ανάπτυξη, τώρα που τελειώνει η καραντίνα (ΧΑ!), καλό είναι να κάνετε πρώτα μια… πρόβα.
Χθες είπαμε -πρώτη φορά- να βγούμε για άθληση με το παιδί μου και δεν του έκανε κανένα ζευγάρι παπούτσια!

200408
Είμαι βέβαιος ότι όλο αυτό θα τελειώσει σύντομα. Γι’ αυτό κι εγώ έβγαλα από το αυτοκίνητο τη μπαταρία και το σήκωσα σε τάκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: