ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Σεπτέμβριος 2019. Συμπληρώθηκαν είκοσι συναπτά έτη από τη μέρα που αποφασίσαμε να σχολιάζουμε σε καθημερινή βάση τον κοινωνικό και πολιτικό μας βίο. Αυτός ο κύκλος έκλεισε. Δείτε εδώ το αποχαιρετιστήριο κείμενο.

Πάμε για άλλα; Ποιος ξέρει;

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

160112 ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΝ-2

Το ένα πουλάκι:
Συνεχίζουμε τον Καζαμία 2016.

Μάιος:
Η τηλεοπτική σαιζόν ολοκληρώνεται με τον Λάκη Λαζόπουλο να «πιάνει» στην τελευταία του εκπομπή, μετά από μια κακή γενικώς χρονιά, το εκπληκτικό 93% της τηλεθέασης. Η κυβέρνηση διαψεύδει ότι ειδικά κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής αναζητούν αυτό το 7% που αρνήθηκε να δει το Αλ Τσαντίρι.

Οι κριτικοί της τηλεόρασης πιστεύουν ότι η τεράστια επιτυχία οφείλεται στην έμπνευση του Λάκη να ασχοληθεί με το υποκριτικό ταλέντο της κυρίας Μιμής Ντενίση. Δευτερευόντως πιστεύουν ότι μέτρησε και το γεγονός πως συμπαρουσιαστής της εκπομπής ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό ολοκληρώνεται με πλήρη επιτυχία της ελληνικής πλευράς. Η χώρα μας κατεβάζει απέναντι στο «Φουλ του Βαλέ» (Τρόικα) τέσσερις Άσσους και τους παίρνει τα ρέστα. Πρόκειται για τους Γιάνη Βαρουφάκη, Αλέξη Μητρόπουλο, Βασίλη Λεβέντη (προσφέρθηκε να βοηθήσει) και Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο τελευταίος, το βράδυ της τελικής διαπραγμάτευσης, καλεί σε συγκεντρώσεις τον κόσμο του Ολυμπιακού, στο Πασαλιμάνι, το Σύνταγμα και σε άλλες πλατείες της χώρας και έτσι, κάτω από την αφόρητη πίεση του λαού, οι ελληνικές θέσεις περνάνε αυτούσιες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις τελευταίες τροποποιήσεις Κατρούγκαλου, καμιά απολύτως σύνταξη δεν μειώνεται. Όλοι οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να παίρνουν την ίδια ακριβώς σύνταξη, (μερικοί μάλιστα θα έχουν και αυξήσεις) μόνο που θα πληρώνονται μήνα παρά μήνα.

«Καταφέραμε να επιβάλουμε στους αντιπάλους ακόμη και τους μήνες πληρωμής, τους ζυγούς, ώστε το χρήμα να πέφτει στα ελληνικά σπίτια Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο και Χριστούγεννα», δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος ο υπουργός.

Ο ΣΚΑΪ μεταδίδει την είδηση με μουσική υπόκρουση το τραγούδι «Εγώ πεθαίνω και συ παίζεις τη ζωή μου μονά ζυγά, μονά ζυγά μονά ζυγά».

Ιούνιος:
Έναν ακριβώς χρόνο μετά την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες, αίρεται το μέτρο, απόδειξη προς κάθε κακόπιστο πως πράγματι ήταν προσωρινό. Αμέσως όμως χρειάζεται να επιβληθούν νέα μέτρα, καθώς χιλιάδες πολιτών σχηματίζουν ατέλειωτες ουρές μπροστά από τα γκισέ, προσπαθώντας να καταθέσουν τις οικονομίες που είχαν φυλαγμένες στα στρώματα και τα μπαούλα.

Έτσι, μετά από πρόταση του Πάνου Καμμένου, οι καταθέτες καλούνται να προσέρχονται και να παρουσιάζονται στις τράπεζες με ατομικά φύλλα πορείας. Την πρώτη μόλις εβδομάδα οι καταθέσεις ανέρχονται σε 52 δισ, ενώ το νομισματοκοπείο εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να αντικαταστήσει τα ποντικοφαγωμένα χαρτονομίσματα.
«Οι υπερωρίες θα πληρωθούν κανονικά», δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο τζίρος στην αγορά πέφτει και οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση να επαναφέρει τον έλεγχο αναλήψεων που είχε τονώσει την καταναλωτική κίνηση τον προηγούμενο χρόνο.

Κυκλοφορεί το ημερολόγιο της Οικολογικής Κίνησης Δράμας για το 2017.

Το άλλο πουλάκι:
Φάγαμε τον μισό χρόνο!

Ιούλιος:
Με αιφνιδιαστική απόφαση του πρωθυπουργού, στις αρχές του μήνα πραγματοποιείται δημοψήφισμα. Οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν αν επιθυμούν ή όχι να καθιερωθεί η 5η Ιουλίου ως «ημέρα του ΟΧΙ» και επίσημη αργία.

Ασαφές και παραπλανητικό θεωρούν το ερώτημα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού, όπως υποστηρίζουν, μπορεί κάποιος να συμφωνεί με το πρώτο μόνο σκέλος του ερωτήματος και όχι με το δεύτερο, αλλά δεν είναι δυνατόν να εκφράσει τη γνώμη του με αυτό το ψηφοδέλτιο.

Το ΚΚΕ δηλώνει αντίθετο με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και υποστηρίζει πως θα συμφωνήσει μόνο εάν η (οποιαδήποτε) επιλογή των πολιτών σημαίνει και αυτόματη έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αποδεικνύει σε δημόσια ομιλία του (σε κάτι φίλους του που τρώγανε μαζί σε ταβέρνα στα Βλάχικα) ότι το δημοψήφισμα είναι αντισυνταγματικό.

Τελικά το δημοψήφισμα πραγματοποιείται και οι πολίτες, με ποσοστό 61,31%, δηλώνουν ότι συμφωνούν με την πρόταση. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διερμηνεύοντας το λαϊκό αίσθημα («ΝΑΙ την πρόταση της κυβέρνησης»), φέρνει την επομένη στη Βουλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την καθιέρωση της 5ης Ιουλίου ως «ημέρα του ΝΑΙ», χωρίς όμως να είναι αργία.

Αύγουστος:
Ξεκινούν στο Ρίο οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η ελληνική ομάδα κατεβαίνει στον στίβο πλήρης, με Πηγή Δεβετζή, Φανή Χαλκιά, Αθανασία Τζουμελέκα, Γερβάσιο Φιλιππίδη, Δημήτρη Χονδρολούκη και, φυσικά, Κατερίνα Θάνου και Κώστα Κεντέρη, ο οποίος είναι και σημαιοφόρος της αποστολής.
Επανέρχεται επίσης πλήρης η ομάδα Άρσης Βαρών, με τον Χρήστο Ιακώβου στον πάγκο.

«Θυμίζουμε ότι όλοι έχουν αθωωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη, αφήστε που οι Κεντέρης και Θάνου δεν βρέθηκαν ποτέ ντοπαρισμένοι. Είναι η στιγμή να δικαιωθούν τα παιδιά», απαντά ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε σχετικό ερώτημα.

Αρχηγός της αποστολής ορίζεται η Άννα Βερούλη, ενώ η Σοφία Σακοράφα δεν παίρνει μέρος. «Ας μη συγχέουμε τον αθλητισμό με την πολιτική», σχολιάζει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός.

Οι έλληνες αθλητές σαρώνουν τα μετάλλια, ενώ στην Αθήνα η «Ελεύθερη Ώρα» κάνει ρεκόρ πωλήσεων (6.666 φύλλα) με πρωτοσέλιδο «Οι γέροντες το είχαν προφητεύσει: πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι (τα μετάλλια)».

Και ένα τρίτο πουλάκι:
Έκτακτη συμμετοχή!

Όπως λέμε «έκτακτος ο μουσακάς».
Στα 110 μέτρα με (φυσικά) εμπόδια συμμετέχει ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού θεωρείται ότι έχει πιάσει το όριο με εκείνο το καταπληκτικό σπριντ που έκανε στα σκαλιά, προκειμένου να προλάβει να καταθέσει την υποψηφιότητά του για αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Τερμάτισε τρίτος. Όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στις εκλογές για την αρχηγία του κόμματος.
Déjà vu!

Δεν υπάρχουν σχόλια: