ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Σεπτέμβριος 2019. Συμπληρώθηκαν είκοσι συναπτά έτη από τη μέρα που αποφασίσαμε να σχολιάζουμε σε καθημερινή βάση τον κοινωνικό και πολιτικό μας βίο. Αυτός ο κύκλος έκλεισε. Δείτε εδώ το αποχαιρετιστήριο κείμενο.

Πάμε για άλλα; Ποιος ξέρει;

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

160513 ΠΑΝ-ΙΚΟΝ

Το ένα πουλάκι:
Αυτή κι αν είναι είδηση!

Τη διάβασα χθες -πού αλλού; στα ΧΡΟΝΙΚΑ- και πέταξα από τη χαρά μου. (Εμείς, τα πουλάκια, μπορούμε πράγματι να πετάμε από τη χαρά μας. Βέβαια, το κάνουμε και όταν είμαστε λυπημένα, όμως πέταγμα από πέταγμα έχει διαφορά.)

Κοίτα να δεις, σκέφτηκα. Έχουν δίκιο τελικά εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τόσο τα άσχημα νέα, όσο και τα καλά έρχονται πολλά μαζί. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης στον διαπραγματευτικό στίβο, να και η ευχάριστη είδηση της χρονιάς.

Πώς είπατε; Πού την είδα την επιτυχία στον διαπραγματευτικό στίβο; Μα, δεν είναι ανάγκη να τη δω εγώ. Φτάνει που την είδαν άλλοι και μου τη μετέφεραν. Εξάλλου, «μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες», δεν ακούσαμε στο Ευαγγέλιο της Κυριακής;

Είναι θέμα πίστης, δηλαδή εμπιστοσύνης!
Όπως ξέρετε, η εμπιστοσύνη είναι κάτι που χτίζεται σιγά σιγά, θέλει προσπάθεια και επιμονή, όταν όμως οικοδομηθεί, τότε μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μ’ αυτήν. Μπορείς, ας πούμε, να λες μια κουβέντα και να είσαι βέβαιος πως οι άλλοι θα την πιστέψουν χωρίς συζήτηση.

Κοιτάξτε ένα παράδειγμα. Λέει ο άλλος (θα σα πω στη συνέχεια ποιος ακριβώς): «Εμείς, όπως και η κυβέρνηση, υποστήκαμε τον μεγαλύτερο πόλεμο που έχουν υποστεί ποτέ κοινοβουλευτικό κόμμα και κυβέρνηση».

Γεγονός!
Όταν σου λέει κάτι τέτοιες αλήθειες, αρχίζεις και τον εμπιστεύεσαι, ξέρεις πως ο άνθρωπος αυτός μιλάει τη… «μη διχαλωτή γλώσσα», που θα έλεγαν και οι Ινδιάνοι. Επομένως πώς να μην πιστέψεις και τις υπόλοιπες δηλώσεις του;

«Ξεκινούν καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό. Μετά τη συμφωνία της 24ης Μαΐου, ξεκινούν η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η μείωση της ανεργίας. Ο ελληνικός λαός, απαλλαγμένος από το χθες, προχωρά στο αύριο, με την εμπιστοσύνη των εταίρων μας για καλύτερες μέρες».

Δεν σας είπα το όνομα του ανθρώπου που έκανε τις δηλώσεις, όμως είμαι βέβαιος ότι τώρα το μαντέψατε. Και μόνο που είπε «των εταίρων μας» και όχι, ας πούμε, των τοκογλύφων, θα καταλάβατε ότι πρόκειται για τον Πάνο Καμμένο.

Το άλλο πουλάκι:
«Πετύχαμε»!

Τι πετύχαμε; «Την έξοδο της Ελλάδας από την εποχή των μνημονίων και των δανειστών»!
Να, πάλι, οι δανειστές και όχι τα κοράκια που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού. Πάνος Καμμένος. Τον εμπιστεύεσαι και μόνο που τον βλέπεις ντυμένο με στολή παραλλαγής. Δεν μπορεί, «μάχεται για την πατρίδα», λες αμέσως.

Επειδή όμως υπάρχουν πάντοτε και οι «άπιστοι Θωμάδες», η στήλη μας, με υψηλό το αίσθημα ευθύνης απέναντι και σε αυτούς, διασταύρωσε τα λεγόμενα του Πάνου και ιδού η είδηση από δεύτερη πηγή:

«Η χώρα έχει περάσει την αξιολόγηση και έχει δρομολογηθεί πλέον, με πιο σαφείς όρους από κάθε άλλη φορά, η υπόθεση της ελάφρυνσης του χρέους».
Ποιος το είπε; Ο έτερος Πάνος της κυβέρνησης, ο Σκουρλέτης. (Λέτε να το έχει το όνομα;)

Και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι η απόφαση του Γιούρογκρουπ θα λειτουργήσει σαν μαγνήτης, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές τις δυνατότητες που παρέχονται πλέον στην οικονομία».

Βλέπετε; Και τα «αρπακτικά» έγιναν πλέον «επενδυτές», οι οποίοι, όπως δείχνει και η μεγάλη άνοδος των τελευταίων ημερών στο χρηματιστήριο, κάνουν ουρά για να φέρουν τα λεφτά τους στη χώρα μας.

Με την κουβέντα όμως, και προσπαθώντας να σας πούμε ποια είναι η δεύτερη πιο ευχάριστη είδηση των ημερών (των τελευταίων χρόνων;), παραλίγο να ξεχάσουμε το σημαντικότερο. ακούστε, φίλοι, και πανηγυρίστε μαζί μας:

«Τα περιττά κιλά δεν είναι και τόσο ανθυγιεινά όσο υποστήριζαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες»!
Ποιος το λέει αυτό; Ο Δρ Νορντενστγκάαρντ, Δανός ερευνητής, που το μικρό του όνομα είναι Μπόργκε και, όπως με διαβεβαίωσε φίλος που γνωρίζει καλά τη γλώσσα, δεν σημαίνει… Πάνος.

Καταλαβαίνετε, φίλοι μου, τι σημαίνει αυτή η είδηση για εμάς τους νεοέλληνες, που, αν μαζέψεις τα περιττά κιλά μας, κάνεις άλλη μια Ελλάδα; Σημαίνει τέρμα στις ενοχές. Σημαίνει επίσης τεράστιο οικονομικό όφελος, που προκύπτει από τη μείωση των οικογενειακών δαπανών σε δίαιτες (ναι, οι δίαιτες κοστίζουν ακριβά!) και σε γυμναστήρια.

Και ένα τρίτο πουλάκι:
Ελάτε να δούμε λίγο τα στοιχεία της έρευνας.

Υπάρχει ένα δείκτης που λέγεται Δείκτης Μάζας Σώματος και που προκύπτει από τη διαίρεση του βάρους κάθε ανθρώπου σε κιλά, διά του ύψους του σε εκατοστά. Αυτό το πηλίκο, όταν κειμένεται από 18,5 μέχρι 25, μιλάμε για «ιδανικό βάρος».

Όταν βρίσκεται κάτω από το 18,5, τότε ο άνθρωπος θεωρείται λιπόσαρκος και πιθανότατα να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Πάνω από το 25 (εδώ βρίσκεται σχεδόν όλη η Ελλάδα, από παιδάκια μέχρι γέροντες), μιλάμε για καταστάσεις παχυσαρκίας.

Τι βρήκαν οι σπουδαίοι αυτοί ερευνητές στη Δανία. Μετά από χρόνια δουλειάς και ανάλυση στοιχείων από περισσότερους από 120.000 ανθρώπους, κατέληξαν στο ευτυχές συμπέρασμα: Αυτοί που διατρέχουν τον μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου δεν είναι όσοι έχουν το «ιδανικό βάρος», αλλά όσοι έχουν μια ελαφρά… παχυσαρκία!

Όταν ο Δείκτης Μάζας Σώματος βρίσκεται στο 27 (τρέξτε να τον μετρήσετε) τότε ο άνθρωπος κινδυνεύει λιγότερο να… πάει πριν την ώρα του. Έτσι, αν οι γυναίκες έχουν τα… πιασιματάκια τους και οι άνδρες καμαρώνουν για την κοιλίτσα τους, πέρα από γοητευτικοί μπορούν να αισθάνονται πλέον και πιο υγιείς!

Αν δεν είναι αυτή η σημαντικότερη είδηση, τότε ποια είναι;
Τα κάλη μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: