ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Σεπτέμβριος 2019. Συμπληρώθηκαν είκοσι συναπτά έτη από τη μέρα που αποφασίσαμε να σχολιάζουμε σε καθημερινή βάση τον κοινωνικό και πολιτικό μας βίο. Αυτός ο κύκλος έκλεισε. Δείτε εδώ το αποχαιρετιστήριο κείμενο.

Πάμε για άλλα; Ποιος ξέρει;

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

170113 ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΝ-3

Το ένα πουλάκι:
Καζαμίας 2017, μέρος τρίτο και τελευταίο.

Σεπτέμβριος:
Ξεκινά η νέα σχολική χρονιά κατά την οποία τίθεται σε εφαρμογή η μεταρρύθμιση του κυρίου Γαβρόγλου, που προβλέπει την ενεργό συμμετοχή των μαθητών, ακόμη και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στη λήψη αποφάσεων που αφορούν το σχολείο τους.

Έτσι οι μαθητές θα έχουν πλέον λόγο για το ποια μαθήματα θα διδάσκονται, σε ποιες ώρες, πού θα πηγαίνουν διδακτικές επισκέψεις, πώς θα γίνονται οι γιορτές, πότε θα έχουν αργίες και με ποιο τρόπο θα τιμωρεί ο Διευθυντής τους άτακτους… δασκάλους.

Έντονη παρέμβαση της κυρίας Γεροβασίλη, η οποία ζητά να επεκταθεί το μέτρο και στους παιδικούς σταθμούς. «Δεν μπορεί, με μια απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ, να στέλνονται εκτός παιδικών σταθμών 15.000 παιδάκια και αυτά να μην έχουν λόγο για το θέμα που τα αφορά», εξήγησε.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, και μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε η εκεί λειτουργία του Γραφείου του Πρωθυπουργού, ανακοινώνει την ίδρυση αντίστοιχων γραφείων σε πέντε ακόμη μεγάλες πόλεις και τη στελέχωσή τους με το απαραίτητο προσωπικό.

«Τελικός στόχος είναι η ύπαρξη Γραφείου του Πρωθυπουργού σε κάθε πόλη της Ελλάδος, καθώς και σε όλα τα ακριτικά νησιά, όπου όμως η στελέχωση θα γίνει με ευθύνη του κυρίου Καμμένου», απάντησε ο κύριος Τσίπρας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία υποστηρίζει ότι μια τέτοια απόφαση θα έπρεπε να ληφθεί μετά από συνεννόηση με τους Θεσμούς. «Θα επανεξετάσουμε το μέτρο, μόλις έρθουμε στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Οκτώβριος:
Στις αρχές του μήνα πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου «χαλαρή συνάντηση» του Πρωθυπουργού με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να γιορταστεί μ’ αυτό τον τρόπο ο ένας χρόνος από… την πρώτη «χαλαρή συνάντηση» του Πρωθυπουργού με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το κλίμα είναι πολύ ζεστό και συντροφικό. Κάποια στιγμή, εντελώς αυθόρμητα, κάθεται στο πιάνο ο σύντροφος Ζουράρις και το ρίχνουν όλοι στο τραγούδι. Ακούγονται, μεταξύ άλλων, το «Μαλλιά σγουρά», το «Απόψε θα πλαγιάσουμε» και το «Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή» στη διασκευή των Magic de spell. (Στους συντρόφους των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχαν δοθεί, κατά την είσοδο, φυλλάδια με τους στίχους.)

Το άλλο πουλάκι:
Συνεχίζουμε με το τελευταίο δίμηνο του 2017.

Νοέμβριος:
Με μια λαμπρή τελετή στον Λευκό Οίκο γιορτάζεται η πρώτη επέτειος της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Πρόεδρος, προκειμένου να κάνει ρελάνς στην «υπερεκτιμημένη» Μέριλ Στριπ, καλεί ως κεντρικές ομιλήτριες τις μεγάλες πρωταγωνίστριες Lisa Ann και Madison Ivy.

Πρόκειται για τις πιο σπουδαίες και δημοφιλείς σταρ του pornhub, αφού η πρώτη, σήμερα που μιλάμε, έχει σχεδόν 60 εκατομμύρια views και η δεύτερη περισσότερα από 55 εκατομμύρια. Στιγμιότυπα της τελετής, με τον Πρόεδρο να χουφτώνει τα «κορίτσια», προβάλλονται ως «τσόντα» ανάμεσα στα βίντεο των δύο πορνοστάρ, ανεβάζοντας τη δημοτικότητα του προέδρου στα ύψη.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου γιορτάζεται στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της χώρας για πρώτη φορά με αποκλειστική ευθύνη των νεοσύστατων μαθητικών κοινοτήτων (που ελέγχονται από τις παμπάλαιες κομματικές νεολαίες).

Στις γιορτές όπου ο έλεγχος… ξεφεύγει κάπως, βλέπει κανείς ανάμεικτα μικρά κλεφτόπουλα με γυναίκες ηπειρώτισσες να απαγγέλλουν ποιήματα για τον Αθανάσιο Διάκο και να σατιρίζουν τον Μουσολίνι και τον Πατακό. Ειδικά στο νομό μας, οι περισσότερες γιορτές κλείνουν με ποντιακούς χορούς.

Δεκέμβριος:
Της πρώτες μέρες του μήνα ο Πρωθυπουργός της χώρας, μαζί με στενούς του συνεργάτες, πραγματοποιεί ταξίδι–αστραπή μιας εβδομάδας στην Κούβα, για το ετήσιο μνημόσυνο του Κομαντάντε Φιντέλ. Η αντιπολίτευση σχολιάζει αρνητικά το κόστος της «εκδρομής».

Τις ίδιες μέρες γιορτάζεται στην Αθήνα η «επέτειος Γρηγορόπουλου», με χιλιάδες αντιεξουσιαστές Αθηναίους (όλοι στις μέρες μας είναι πλέον αντιεξουσιαστές) να ξεχύνονται στους δρόμους και να καίνε ό,τι βρεθεί μπροστά τους.

«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», δηλώνει από την Κούβα ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας εντολή στην αστυνομία να παρακολουθεί διακριτικά και μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα, αλλά… «όχι από τα ληγμένα που έχουμε για τους χούλιγκανς».

Στη βουλή συζητιέται ο προϋπολογισμός την ημέρα που ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Για το 2018 προβλέπεται πλεόνασμα 3,49%, αντί για το 3,5% που έχουμε συμφωνήσει.

«Γιατί, το 49 δεν είναι μεγαλύτερο από το 5;», ρωτά ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα, βάζοντας στη θέση της την αντιπολίτευση που κάνει λόγο για «αποτυχία στους στόχους».

Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, με τροπολογία σε νομοσχέδιο για τα αδέσποτα, αποφασίζεται να δοθεί «13ος» μισθός ύψους 85 ευρώ σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, ώστε να μην αισθάνονται αδικημένοι απέναντι στους συνταξιούχους, οι οποίοι φέτος θα πάρουν για δώρο… μια ευχετήρια κάρτα.

Η αντιπολίτευση ζητά αρχικώς οι κάρτες να μη σταλούν σε όλους τους συνταξιούχους, αλλά να η αποστολή να γίνει με… εισοδηματικά κριτήρια. Τελικώς όμως ψηφίζει την τροπολογία.

Και ένα τρίτο πουλάκι:
Κάπως έτσι κυλά το 2017.

Όχι, δεν ξεχάσαμε ότι τη χρονιά αυτή έχουμε τις γαλλικές και τις γερμανικές εκλογές, όμως στους Καζαμίες δεν γίνονται ποτέ προβλέψεις για αποτελέσματα, αν ήταν έτσι θα σας λέγαμε και τι να παίξετε στο στοίχημα.

Οι Καζαμίες έρχονται απλώς να μας θυμίσουν ότι «η ζωή μας κύκλους κάνει» και, φυσικά, να μας ευχηθούν καλή χρονιά.
Να είστε όλοι γεροί και ορεξάτοι για ζωή!
 Εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: