ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Σεπτέμβριος 2019. Συμπληρώθηκαν είκοσι συναπτά έτη από τη μέρα που αποφασίσαμε να σχολιάζουμε σε καθημερινή βάση τον κοινωνικό και πολιτικό μας βίο. Αυτός ο κύκλος έκλεισε. Δείτε εδώ το αποχαιρετιστήριο κείμενο.

Πάμε για άλλα; Ποιος ξέρει;

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

131010 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ

Το ένα πουλάκι:
Εγκληματικές οργανώσεις.

Μετά από όσα ακούσαμε το τελευταίο διάστημα για τη Χρυσή Αυγή, και τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε διάφορα στελέχη της, θα πρέπει ίσως να προβληματιστούμε και για την ύπαρξη και λειτουργία κάποιων άλλων οργανώσεων.

Φαινομενικά μπορεί να μην πάει ο νους μας ή να νομίζουμε ότι δεν υπάρχει σχέση, αν δούμε όμως μια αλληλουχία των πρόσφατων μόνο γεγονότων θα διαπιστώσουμε ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

Στα γραφεία μιας από αυτές σημειώθηκες το περασμένο Σάββατο ισχυρή έκρηξη βόμβας, η οποία μάλιστα προκάλεσε μεγάλες ζημιές και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, καθώς και σε γειτονικά καταστήματα.

Μέσα στο καλοκαίρι είχαμε συμπλοκές των μελών αυτών των οργανώσεων στην Πάτρα, όπου τραυματίστηκε σοβαρά μέλος μιας από αυτές. Λίγο αργότερα στο πλαίσιο «εκδήλωσης» μαχαιρώθηκε ένας 15χρονος της ίδιας οργάνωσης, συγγενής μάλιστα κάποιου επικεφαλής και επιφανούς στελέχους.

Πριν από λίγες μέρες, οπαδοί τέτοιων οργανώσεων συνεπλάκησαν «μέρα μεσημέρι» έξω από τα δικαστήρια, όπου εκδικαζόταν υπόθεση για παλαιότερα επεισόδια μεταξύ τους.
Λίγες ώρες αργότερα, μέλη της μιας οργάνωσης επιτέθηκαν σε «αντιπάλους» στο Μεσολόγγι.

Οι περαστικοί μιλούν για μάχες σώμα με σώμα ενώ υπήρξε κι ένας σοβαρά τραυματισμένος από… διπλό χτύπημα με πέτρα στο κεφάλι.
Βεβαίως, αυτά είναι λίγα από τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Από πίσω υπάρχει μια συνωμοσία σιωπής και μόνο στα σάιτ κάποιων από αυτές τις οργανώσεις μπορεί να αλιεύσει κανείς πληροφορίες για επεισόδια, όπου όμως θα δει και την «παραχάραξη της ιστορίας», αφού συνήθως μιλούν μόνο για τα κατορθώματα της δικής τους πλευράς.

Δεν καταλάβατε για τι είδους οργανώσεις μιλάω;
Μα φυσικά για διάφορες «θύρες» και συγκεκριμένα για επεισόδια που διαβάσαμε στον τύπο μεταξύ οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ή «αιωνίων» όπως αυτάρεσκα αποκαλούνται.

Το άλλο πουλάκι:
Είναι εγκληματικές οργανώσεις;

Δεν υπάρχει αμφιβολία!
Αν πάρει κανείς και διαβάσει το πόρισμα του εισαγγελέα για τη Χρυσή Αυγή, θα δει ότι ταιριάζει γάντι και σε πάρα πολλές περιπτώσεις οργανωμένων οπαδών, σχεδόν όλων των ομάδων.

Εκεί να δεις οργανωμένη δομή και ιεραρχία που υπάρχει.
Εκεί να δεις ομοιόμορφες στολές, ασκήσεις ακριβείας με συνθήματα, παρελάσεις και αυστηρή πειθαρχία από τους συμμετέχοντες. Σκεφθείτε μόνο πως λειτουργούν οι διάφορες «θύρες» κατά τη διάρκεια των αγώνων και αναλογιστείτε πόσες πρόβες χρειάζονται για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα.

Και δεν μιλάμε για χορωδίες!
Αν υπάρχουν αμφιβολίες από κάποιους, ας διαβάσουν για τις διάφορες «γιάφκες» όπου κατά καιρούς έχουν βρεθεί όπλα, παρόλο που συνήθως οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι δεν αιφνιδιάζουν κανέναν και το μόνο που βρίσκουν τα όργανα της αστυνομίας είναι σημαίες, πανό και διάφορα αναμνηστικά από την ομάδα.

Μίλησε κανείς για διασυνδεδεμένα όργανα της τάξης με τις οργανώσεις αυτές; Να άλλο ένα κοινό σημείο με όσα είδαν το φως σχετικά με τη Χρυσή Αυγή.

Για τι άλλο να πούμε; Να μιλήσουμε για χρήση και διακίνηση ναρκωτικών. Πόσες φορές δεν έγιναν συλλήψεις και για τέτοιου είδους δραστηριότητες μέσα σε συνδέσμους.
Το χειρότερο όλων όμως είναι η στρατολόγηση ανήλικων παιδιών, τα οποία γοητεύονται από τη συμμετοχή σε μια τέτοια οργανωμένη ομάδα και γρήγορα γίνονται υποχείριο στις διαθέσεις των επιτήδειων και των επικεφαλής.

Έρχομαι, λοιπόν, να ρωτήσω και τη δική σας γνώμη.
Δεν πρέπει να γίνει κάτι και μ’ αυτό το φαινόμενο; Δεν θα πρέπει κάποια κυβέρνηση να «σπάσει αβγά», αναλαμβάνοντας, φυσικά, και το πολιτικό κόστος;

Και ένα τρίτο πουλάκι:
Δεν το βλέπω να γίνεται.

Όπως δεν γινόταν τίποτε μέχρι τώρα με τη Χρυσή Αυγή. Κι αν σ’ εκείνη την περίπτωση ο φόβος της (δεξιάς) κυβέρνησης ήταν μη τυχόν και χάσει διά παντός τους ψηφοφόρους που έφυγαν προς την άκρα δεξιά, με τους οπαδούς υπάρχει ακόμη μεγαλύτερος φόβος.

Διότι από αυτούς μπορεί να χάσει και ψηφοφόρους που είναι ήδη στο μαντρί, οπότε δεν είμαστε για να ρισκάρουμε
Έτσι αφήνονται να δρουν ελεύθερα οι διάφοροι σύνδεσμοι, οι οποίοι λύνουν και δένουν, διώχνουν, προπονητές, ανεβοκατεβάζουν διοικήσεις, διαλύουν ομάδες και κάνουν τεράστια ζημιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Κυρίως.

Σας θυμίζω τι έγινε στον αγώνα κυπέλλου στο μπάσκετ το Φεβρουάριο, όπου υποτίθεται ότι οι «αιώνιοι» είχαν πάρει μόνο από 100 εισιτήρια κι έτσι δεν θα υπήρχε οργανωμένη κερκίδα.
Το ξύλο έπεσε ακόμη και μέσα στο παρκέ. Ο αγώνας διακόπηκε, οι κερκίδες εκκενώθηκαν για να συνεχιστεί το «ματς» στους δρόμους γύρω από το κλειστό του ελληνικού.

Τίποτε, λοιπόν, δεν πρόκειται να γίνει.
Και ναι μεν μπορεί να πει κανείς «αφήστε τους να σκοτώνονται μεταξύ τους», από την άλλη όμως ας μην απορούμε που οι καλύτεροι μπασκετμπολίστες προτιμούν να φύγουν στο εξωτερικό, όπου οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες.

Να, ας πούμε ένα πεδίο όπου όλα τα κόμματα, μνημονιακά και αντιμνημονιακά θα μπορούσαν να συνεργαστούν για το καλό των ελληνικών συλλογικών αθλημάτων αλλά και της νεολαίας γενικότερα.

Τι λέω, όμως;
Είναι πολλές οι ψήφοι, Άρη!

Έγκλημα χωρίς τιμωρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: