ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Σεπτέμβριος 2019. Συμπληρώθηκαν είκοσι συναπτά έτη από τη μέρα που αποφασίσαμε να σχολιάζουμε σε καθημερινή βάση τον κοινωνικό και πολιτικό μας βίο. Αυτός ο κύκλος έκλεισε. Δείτε εδώ το αποχαιρετιστήριο κείμενο.

Πάμε για άλλα; Ποιος ξέρει;

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

151103 ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΟΝ

Το ένα πουλάκι:
Αλλάζει τίποτε;

Μέσα σ’ αυτά τα λίγα (από τα πάρα πολλά) που λέγαμε χθες ότι μάταια περιμένουμε να αλλάξουν, παρόλο που ευθύνονται για την πορεία της χώρας προς το χάος, ήταν και η (μη) τιμωρία της αυθαιρεσίας. Κάθε είδους…
Ε, δεν προλάβαμε να τελειώσουμε την κουβέντα μας και διαβάσαμε για τους «υπουργούς και δημάρχους προστάτες των αυθαιρέτων»!

Η ιστορία μας, μια καθαρά ελληνική ιστορία, έχει ως εξής:
Μια φορά κι έναν καιρό, η κακιά Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αποφάσισε να εφαρμόσει τον νόμο και να κατεδαφίσει κάποια αυθαίρετα που βρίσκονταν κτισμένα στο μαγικό δάσος, που λεγόταν και «δημόσια δασική έκταση».

Ένα πρωί, λοιπόν, μια ωραία, μεγάλη, κίτρινη μπουλντόζα, με συνοδεία εισαγγελέα, πήγε να κατεδαφίσει ένα αυθαίρετο στον Πράσινο Λόφο της Λούτσας. Πήγε είπα; Το σωστό είναι ξεκίνησε να πάει.

Στο δρόμο που επήγαινε (όπως λένε και τα παραμύθια, γιατί με τέτοιο μοιάζει η ιστορία μας) συναντά μια υδροφόρα του Δήμου να της κλείνει το πέρασμα. Μια και δυο, ο εισαγγελέας που τη συνόδευε σηκώνει το τηλέφωνο και καλεί τον δήμαρχο να δώσει εντολή να την απομακρύνουν.

Έλα όμως που ο καλός σου ο δήμαρχος δεν καταλάβαινε από εισαγγελικές προσταγές και τέτοια! Απαντά με ένα περήφανο «ΟΧΙ, δεν θα περάσετε», με αποτέλεσμα να διανυκτερεύσει στο τμήμα, αφού ο εισαγγελέας, που και αυτός δεν καταλάβαινε από όχι και τέτοια, έδωσε εντολή να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Όπως ήταν φυσικό, ο καλός δήμαρχος έγινα σε μια μέρα ήρωας στα μάτια των ψηφοφόρων του, αφού δεν δίστασε να τα βάλει με τον σκληρό εισαγγελέα, που ήταν στη δούλεψη της κακιάς Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που γκρέμιζε τα σπιτάκια των αθώων πολιτών.

Βέβαια, τα συγκεκριμένα σπιτάκια ήταν άδεια και δεν είχαν μέσα κανέναν πολίτη, αφού οι ιδιοκτήτες τους τα εγκατέλειψαν, από τη στιγμή που απέτυχαν σε όλες τις προσπάθειες και έχασαν όλες τις δίκες που έκαναν για τα κρατήσουν. Τα είχαν μάλιστα παραδώσει στο δασαρχείο προς κατεδάφιση, αφού ήταν κτισμένα στο… μαγικό δάσος.

Το άλλο πουλάκι:
Ο καλός δήμαρχος όμως ήταν και εκεί!

«Καλώς ή κακώς, τα σπίτια αυτά έχουν κτιστεί εδώ και είκοσι χρόνια. Από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάρτισης δασικών χαρτών, θα έπρεπε όλες οι κατεδαφίσεις να ανασταλούν μέχρι να ξεκαθαριστεί αν τα σπίτια μπορούν να νομιμοποιηθούν ή όχι», είπε με καμάρι, διά… του αντιδημάρχου του!

Κάπου εδώ θα μπορούσε να τελειώσει η ιστορία μας, με το «κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα». Όμως τα σύγχρονα παραμύθια δεν σταματούν έτσι, με μια απλή νίκη του καλού επί του κακού. Διότι, στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα, εκτός από τον κακό και τον καλό, υπάρχει πάντα και ο… καλύτερος. Βλέπετε, εκτός από τη λαϊκή μούσα, υπάρχει και η λαϊκιστική πλειοδοσία!

Έρχεται, λοιπόν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και στέλνει έγγραφο προς την κακιά Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με το οποίο της τραβάει το αφτί. Θαυμάστε σύνταξη και ορθογραφία:

«Παρακαλείστε όπως αναβάλλετε προσωρινά τις κατεδαφίσεις στον ανωτέρω Δήμο, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παρευρισκόμενων πολιτών, δεδομένου ότι η κυβέρνηση προτίθεται, στο αμέσως προσεχές διάστημα, να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να ανασταλούν προσωρινά οι κατεδαφίσεις σε δασικές εκτάσεις, έως την κύρωση από τη Βουλή των νέων δασικών χαρτών».

Τι ζητάει, δηλαδή ο (καλύτερος κι από… καλός) υπουργός Εσωτερικών από τους υπαλλήλους του;
Πρώτα πρώτα τους ζητάει να κάνουν το κορόιδο και να μην κάνουν τη σωστά τη δουλειά τους.

Έπειτα τους (μας) λέει ότι οι κατεδαφίσεις δεν πρέπει να γίνονται, γιατί μπορεί να χτυπήσει κανένας περίεργος που χαζεύει τις μπουλντόζες. (Ή μήπως εννοεί να τραυματιστούν οι ιδιοκτήτες που έχουν αλυσοδεθεί μέσα στο σπίτι;)
Ακόμη παραδέχεται πως υπάρχει κυβερνητική πρόθεση να ανασταλούν επ’ αορίστου οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων μέσα σε δασικές εκτάσεις, σπιτιών που κτίστηκαν από καταπατητές, μέχρι να κυρωθούν οι δασικοί χάρτες.

Τους οποίους -αυτό δεν το λέει ο υπουργός, γιατί όπως φαίνεται δεν το ξέρει- δεν κυρώνει η Βουλή, αλλά ο γενικός γραμματέας της κακιάς Αποκεντρωμένης Διοίκησης!

Και ένα τρίτο πουλάκι:
Ποσά χρόνια ακούτε τέτοιες δικαιολογίες;

Από την εποχή του συγχωρεμένου του Τρίτση ακούμε για «κατεδαφίσεις όλων των αυθαιρέτων» και δεν έχουμε δει παρά μετρημένες στα δάχτυλα, ποιος ξέρει κι αυτές για ποιο λόγο… ξέφυγαν!

Το υπουργείο εκτιμά ότι «η κατάρτιση και κύρωση των νέων χαρτών θα γίνει σε 2-3 χρόνια», δήλωση που προκαλεί γέλιο σε όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα την ελληνική πραγματικότητα. Στο μεταξύ, αν δεν «αλλάξουν» τα υφιστάμενα δάση, κάτι άλλο θα βρεθεί να σταθεί εμπόδιο στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων.

Αυτό το κάτι άλλο να είστε σίγουροι ότι θα φέρει την υπογραφή μαχητικών πολιτικών, υπουργών, βουλευτών και δημάρχων, οι οποίοι θα αγωνίζονται πάντοτε προκειμένου να μην δυσαρεστηθούν οι ψηφοφόροι τους, όσο άδικο κι αν έχουν και όσο παράνομα κι αν φέρθηκαν (που λέει και το λαϊκό άσμα).

Και, για να τελειώσουμε το παραμύθι όπως επιβάλλει ο τύπος, οι καταπατητές θα συνεχίσουν να πίνουν στη υγεία των κορόιδων, όλων ημών δηλαδή των υπολοίπων, που χτίσαμε τα σπιτάκια μας νόμιμα, ακριβά και… μακριά από το μαγικό δάσος.
Θα ζούμε δηλαδή εμείς καλά (;) κι αυτοί καλύτερα!
Μας παραμυθιάζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: