ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Σεπτέμβριος 2019. Συμπληρώθηκαν είκοσι συναπτά έτη από τη μέρα που αποφασίσαμε να σχολιάζουμε σε καθημερινή βάση τον κοινωνικό και πολιτικό μας βίο. Αυτός ο κύκλος έκλεισε. Δείτε εδώ το αποχαιρετιστήριο κείμενο.

Πάμε για άλλα; Ποιος ξέρει;

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

170922 ΕΣΧΑΤΟΝ

Το ένα πουλάκι:
Είστε έτοιμοι;

Σας βλέπω λίγο χαλαρούς, δεν μου μοιάζετε για ανθρώπους που συνειδητοποίησαν πως διάγουν τις τελευταίες μέρες του βίου τους. Εκτός πια κι αν το έχετε φιλοσοφήσει τόσο, που περάσατε σε άλλο επίπεδο. Τότε σας βγάζω το καπέλο!

Πώς είπατε; Όχι, δεν αστειεύομαι καθόλου. Πόσω μάλλον που δεν μ’ αρέσει το μαύρο χιούμορ. Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι όλα τα θέματα προσφέρονται για να κάνεις πλάκα. Σοβαρολογώ, λοιπόν.

Για να πειστείτε, ελάτε να διαβάσουμε μαζί ένα απόσπασμα από την Αποκάλυψη: «Και σημείον μέγα εφάνη εν των ουρανώ, γυνή ενδεδυμένη τον ήλιον και η σελήνη υποκάτω των ποδών αυτής, και επί της κεφαλής αυτής στέφανος αστέρων δώδεκα και έγκυος ούσα έκραζε κοιλοπονούσα και βασανιζόμενη δια να γεννήση».

Ξέρετε τι είναι αυτό; Πώς; Δεν ξέρετε; Και μετά μου κάνετε τους ενημερωμένους! Πρόκειται για το εδάφιο που περιγράφει πώς θα ξεκινήσει το τέλος του κόσμου. Κι αν σ’ εσάς (και σε μένα) αυτό δεν λέει τίποτε…

Υπάρχουν ειδικοί που ξέρουν να το ερμηνεύουν και οι οποίοι μας διαβεβαιώνουν ότι το τέλος του κόσμου έρχεται… αύριο. Μάλιστα, αύριο, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, ενεστώτος έτους, όπως λέγαμε και παλιά.

Επειδή όμως οι ειδικοί, αλλά και οι «ειδικοί», ούτε σ’ αυτό το σημείο μπορούν να συμφωνήσουν, υπάρχουν διάφορες απόψεις για το τι ακριβώς θα συμβεί. Εμείς, όπως οφείλουμε, σας τις παρουσιάζουμε όλες.

Ας δούμε όμως πρώτα την ερμηνεία του εδάφιου που σας διαβάσαμε πριν: Η γυναίκα στο κείμενο συμβολίζει την Παρθένο -τον αστερισμό, έτσι;  -το στεφάνι (στέμμα) είναι ο Λέοντας και φυσικά ο ήλιος και η σελήνη βρίσκονται στην αντίστοιχη ευθυγράμμιση αυτό το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Μια ευθυγράμμιση που θα σημάνει μια σκοτεινή και δύσκολη περίοδο κατά την οποία θα έρθει στον κόσμο ο Αντίχριστος -πάντα σύμφωνα με τη θεωρία- και μαζί του ο όλεθρος.


Αυτά όμως μας τα λέει η πρώτη από τις σχετικές θεωρίες. Η οποία εμφανίστηκε –πού αλλού- στην Αμερική και αμέσως απέκτησε χιλιάδες οπαδούς. Οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι αύριο ξεκινά η καταστροφή του κόσμου.

Το άλλο πουλάκι:
Ξεκινά, έτσι; Δεν τελειώνει!

Έχει το όνομα Revelation 12 Sign και προβλέπει ότι η προφητεία θα εκπληρωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, καθώς θα γίνει μια αστρονομική ευθυγράμμιση που περιλαμβάνει τους αστερισμούς του Λέοντα και της Παρθένου μαζί με διάφορους άλλους πλανήτες. 

Και τι θα συμβεί τότε; Οι καλοί χριστιανοί θα ανυψωθούν στον ουρανό, ενώ οι υπόλοιποι θα αφεθούν να αντιμετωπίσουν το τέλος του κόσμου. Αν λοιπόν δείτε ξαφνικά αύριο να ανυψώνονται κάποιοι που δεν συμπαθείτε…

Η περίεργη αυτή θεωρία ξεκίνησε από τον Γουίλιαμ Τάμπλεϊ, ο οποίος είχε ένα κανάλι στο YouTube και το 2011 δημοσίευσε το πρώτο βίντεο σχετικά με την ευθυγράμμιση των πλανητών. 

Σύμφωνα με τους ισοτόπους των οπαδών αυτής της θεωρίας, η Αποκάλυψη θα γίνει σε δύο φάσεις, με ένα διάστημα επτά ετών ανάμεσά τους γεμάτο δοκιμασίες, κατά το οποίο ο Αντίχριστος θα καταστρέψει την ανθρωπότητα. 

Η θεωρία πάντως των συγκεκριμένων οπαδών που περιμένουν την Αποκάλυψη στις 23 Σεπτεμβρίου «ελάχιστα βασίζεται στη Βίβλο και απορρίπτεται σε μεγάλο βαθμό από την ευρύτερη χριστιανική κοινότητα». 

Αυτό το τελευταίο το υποστηρίζουν ΚΑΙ οπαδοί μιας άλλης θεωρίας. Οι οποίοι προβλέπουν ότι η καταστροφή έρχεται με άλλον τρόπο. Πολύ πιο άμεσο και, πιθανότατα πιο βίαιο. Που θα μας αφήσει… στον τόπο.

Όπως σας είπαμε, εμείς δεν έχουμε παρά να δούμε όλες τις εκδοχές. Και να προετοιμαστούμε ανάλογα έτσι; Μη ξεχνάτε ότι η όλη συζήτηση γίνεται επειδή σήμερα -πιθανότατα- είναι η τελευταία μας μέρα.

Εσείς τι θα κάνατε σε μια τέτοια περίπτωση; Εμείς, όπως βλέπετε, θα τρέχαμε να ειδοποιήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε, ώστε να πάρουν τα μέτρα τους. Ή να ετοιμαστούν όπως νομίζει ο καθένας.

Και ένα τρίτο πουλάκι:
Μας έρχεται από έξω!

Πρόκειται για τον πλανήτη X ή Nibiru, ο οποίος βρίσκεται μία «ανάσα» από τη Γη. Εμείς, οι γήινοι, όπως υποστηρίζουν, θα δούμε για πρώτη φορά τον μυθικό πλανήτη το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, και ίσως θα είναι και η τελευταία, καθώς θα καταστρέψει τον πλανήτη μας.

Ακόμα, και αν δεν «προσγειωθεί» απευθείας πάνω στον πλανήτη, η έλξη που θα δημιουργηθεί, θα αντιστρέψει τους πόλους της Γης, θα προκαλέσει σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων. Με απλά λόγια, η έλευση του πλανήτη X θα μας αφανίσει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Καθώς ο τρόμος που προκαλούν αυτές οι φήμες εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, η NASA έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο φημολογούμενος πλανήτης X απλώς… δεν υπάρχει, αν και οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει στο τέλος του πλανητικού μας συστήματος ένα παράξενο πλανήτη 4 φορές μεγαλύτερο από τη Γη.

Αυτό, όμως, που κανείς από τους υποστηρικτές της θεωρίας αυτής δεν μας έχει εξηγήσει, είναι πού θα προστατευτούμε κατά την έλευση του πλανήτη.

Ο David Meade, όμως, ο συγγραφέας του βιβλίου «Planet X – Η έλευση», προειδοποιεί το κοινό να αποφύγει, την ημέρα της Αποκάλυψης, δηλαδή αύριο, τις μεγάλες πόλεις και να βρει καταφύγιο στην εξοχή.

Όχι όμως κοντά σε ηφαίστεια ή σε παραλιακές περιοχές, καθώς αναμένονται μεγάλα παλιρροιακά κύματα. Πάρτε, λοιπόν τα βουνά και ετοιμαστείτε. Όπως νομίζει ο καθένας.

Αν, παρ’ όλα, αυτά δεν συμβεί τίποτε το συνταρακτικό, εμείς θα είμαστε εδώ και τη Δευτέρα, για να σχολιάσουμε, όπως πάντα, την επικαιρότητα.
Καλό «ΣουΚού»!
 Τι μας περιμένει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: