ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Σεπτέμβριος 2019. Συμπληρώθηκαν είκοσι συναπτά έτη από τη μέρα που αποφασίσαμε να σχολιάζουμε σε καθημερινή βάση τον κοινωνικό και πολιτικό μας βίο. Αυτός ο κύκλος έκλεισε. Δείτε εδώ το αποχαιρετιστήριο κείμενο.

Πάμε για άλλα; Ποιος ξέρει;

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

171103 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΝ

Το ένα πουλάκι:
Ακολουθεί διαφήμιση!

Φυσικά, προηγείται δυσφήμιση! Έτσι πάνε αυτά τα πράγματα. Μας το λέει και η Εκκλησία μας. Η Σταύρωση προηγείται της Ανάστασης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πάντοτε υπάρχει αυτή η ακολουθία. (Θυμηθείτε «Ωσαννά… άρον άρον…»)

Χιλιάδες σταυρώσεις προηγήθηκαν και άλλες τόσες έγιναν μετά, όμως μόνο τη συγκεκριμένη, του Ιησού, ακολούθησε Ανάσταση. Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Εμείς πάντως θα ξεκινήσουμε με τη δυσφήμιση.

Το διάβασα και δεν πίστευα στα μάτια μου: «Δολιοφθορά στον ιστό της Ελληνικής σημαίας του Κορυλόβου κατήγγειλε μέσα από την πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος».

Δολιοφθορά! Μάλιστα. Και πώς εξηγείται αυτό; Το λέει το ρεπορτάζ στη συνέχεια: «Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν τα μπουλόνια που κρατούν τη βάση του ιστού της σημαίας, προφανώς για να δημιουργήσουν πρόβλημα».

Και επειδή εκεί στο Δημαρχείο μπορεί να έχουν φόρτο εργασίας, πάντοτε όμως ξεκλέβουν χρόνο για να παρακολουθήσουν αξιόλογες σειρές όπως εκείνη του «Ντετέκτιβ Μονκ», τα συμπεράσματα προέκυψαν αβίαστα:

«Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, η πράξη αυτή ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας δύο τουλάχιστον ατόμων ενώ για να ξεβιδωθούν τα μπουλόνια χρειάστηκε οπωσδήποτε η χρήση κάποιου λοστού ως υπομόχλιου».

Δυστυχώς, δεν ξέρουμε τι είδους μοχλός ήταν αυτός, ο αντιδήμαρχος όμως μας πληροφορεί ότι «οι δράστες πρόλαβαν και έβγαλαν περίπου το 1/3 των μπουλονιών που συνολικά κρατούν τον ιστό».

Τα συμπεράσματα, που εσείς θα κρίνετε κατά πόσο είναι λογικά, εξακολούθησαν: «Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι ενημέρωσε σχετικά τον διοικητή της ασφάλειας Δράμας.

Εκτίμησε δε ότι οι δράστες το πιθανότερο είναι να ήθελαν να κάνουν κακό δεδομένου ότι τα μπουλόνια αυτά έχουν συγκεκριμένη χρησιμότητα και είναι απίθανο να τα έβγαλαν προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για κάποιο λόγο ή να τα πουλήσουν».

Το άλλο πουλάκι:
Άρα… δολιοφθορά!

Μέχρι εδώ όλα καλά. Θα μπορούσε κανείς να συμφωνήσει με τον κύριο αντιδήμαρχο ότι πιθανότατα κάποιοι να μην θέλουν τον ιστό (και τη σημαία) και κάποιοι από αυτούς τους κάποιους να προχώρησαν παραπέρα.

Πώς γίνεται όμως να κατηγορείς «κάποιους», χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία; Πώς γίνεται να αναφέρεσαι σε οργανώσεις, οι οποίες μάλιστα έχουν καταξιωθεί με τη δράση τους στα μάτια της τοπικής κοινωνίας;

Γίνεται, αν είσαι ο κύριος Παπαδόπουλος. Ακούστε, λοιπόν, τι είπε στη συνέχεια, όπως το διαβάζουμε στη σελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού, όπου δόθηκε η συνέντευξη: «Κάποιοι δεν θέλουν τη σημαία και δημιουργούν προβλήματα»!

«Ο αντιδήμαρχος Δράμας εξέφρασε την αγανάκτησή του για τα κωλύματα που ορισμένοι δημιουργούν προκειμένου να φύγει η σημαία από τον Κορύλοβο και κατήγγειλε την Οικολογική Κίνηση Δράμας, η οποία προχώρησε σε κινήσεις που ως στόχο έχουν –όπως είπε– την απομάκρυνση της σημαίας.

Πάντως διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από το νόμο ούτως ώστε ο ιστός της σημαίας να είναι ασφαλής και να μην υπάρξει ενδεχόμενο πτώσης του».

Τι ακριβώς έκανε η Οικολογική Κίνηση Δράμας και πώς έβγαλε το (αγανακτισμένο) συμπέρασμα ο κύριος αντιδήμαρχος που ακούσατε πριν; Εμείς ρωτήσαμε και μάθαμε και, όπως θα ακούσετε, απέχει πολύ από τα αυθαίρετα συμπεράσματα.

Όταν ξεκίνησε να χτίζεται η βάση για την τοποθέτηση του ιστού, η Οικολογική Κίνηση δέχτηκε καταγγελίες από πολίτες που περπατούσαν στον Κορύλοβο ότι «κάποιοι ρίχνουν τσιμέντα και ετοιμάζονται να χτίσουν κάτι».

Σημειωτέον ότι τότε κανείς δεν είχε ενημερώσει ούτε τους φορείς ούτε τις αρμόδιες υπηρεσίες για την επέμβαση εκείνη. Η Οικολογική Κίνηση, όπως όφειλε, πήγε και έκανε μια καταγγελία στην Πολεοδομία.

Ούτε εκεί γνώριζε κανείς περί τίνος πρόκειται! Μάλιστα, λίγο αργότερα ενημέρωσαν την Οικολογική Κίνηση ότι το θέμα δεν είναι της αρμοδιότητάς τους, αλλά του Δασαρχείου και έτσι έβαλαν την καταγγελία στο αρχείο.

Και ένα τρίτο πουλάκι:
Κακώς!

Κανονικά θα έπρεπε να την διαβιβάσουν αρμοδίως, όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας. Πέρασε, λοιπόν, λίγος καιρός και αποκαλύφθηκε ότι το τσιμεντάρισμα ήταν η βάση για τον ιστό της σημαίας.

Εσείς, τώρα, από όλο αυτό, καταλάβατε ό,τι κατάλαβε (και κατήγγειλε με αγανάκτηση) ο αντιδήμαρχος; Και να σας ρωτήσω κάτι, ή μάλλον να ρωτήσω τον ίδιο: Πιστεύει ή όχι ότι όποιος θέλει να χτίσει κάτι πρέπει να έχει την απαραίτητη άδεια;

Ας τον αφήσουμε όμως, πολιτική κάνει ο άνθρωπος και δικαιολογείται. Καιρός να περάσουμε και στην διαφήμιση. Μάθατε ότι κυκλοφόρησε το ημερολόγιο της Οικολογικής Κίνησης; Τώρα το μάθατε σίγουρα.

Πρόκειται για (άλλη μια) προσεγμένη δουλειά που δείχνει πρωτίστως σεβασμό προς εκείνον που θα το αγοράσει. Διότι, μπορεί κάποιος να θέλει να ενισχύσει την Οικολογική Κίνηση, μη βρίζει όμως από πίσω…

Το ημερολόγιο έχει ως θέμα «δραστηριότητες και αθλήματα στη φύση» και, μέσα από πολύ όμορφες φωτογραφίες που έδωσαν φίλοι της Οικολογικής, μας προκαλεί να βγούμε κι εμείς στη φύση, να τη γνωρίσουμε, να τη χαρούμε και να την προστατέψουμε.

Σας έχουμε όμως και ένα δώρο. Επειδή πολλοί φίλοι πήραν ήδη το ημερολόγιο και εξέφρασαν μια απορία, εμείς φροντίσαμε να μάθουμε και να τη λύσουμε. Η φωτογραφία στον μήνα Φεβρουάριο, από την «κατάβαση βαράθρου», είναι τραβηγμένη στο Οχυρό.

Βλέπετε πόσο όμορφα και πόσο κοντινά μας είναι κάποια «θαύματα της φύσης»; Συγχαρητήρια στην Οικολογική Κίνηση που τα συστήνει στο ευρύ κοινό.
Εμπρός, λοιπόν, όλοι να την ενισχύσουμε.
 Οι αγανακτισμένοι υπάρχουν ακόμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: