ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Σεπτέμβριος 2019. Συμπληρώθηκαν είκοσι συναπτά έτη από τη μέρα που αποφασίσαμε να σχολιάζουμε σε καθημερινή βάση τον κοινωνικό και πολιτικό μας βίο. Αυτός ο κύκλος έκλεισε. Δείτε εδώ το αποχαιρετιστήριο κείμενο.

Πάμε για άλλα; Ποιος ξέρει;

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

120522 ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ


Το ένα πουλάκι:
Βαίνομε προς εκλογάς!

Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται κι εμείς είμαστε πολύ στα πάνω μας που θα έχουμε άλλον ένα μήνα να σχολιάσουμε τα εκλογικά μας πράγματα. Τουλάχιστον ένα μήνα! Διότι τίποτε δεν δείχνει πως αυτή τη φορά θα προκύψει κυβέρνηση.

Εκλογές, τότε, και πάλι, μέχρι ο ελληνικός λαός να διορθώσει την ψήφο του και να δώσει σε ένα κόμμα την αυτοδυναμία.

Έχουν ενδιαφέρον οι δημοσιοποιήσεις που ξεκίνησαν ήδη. Κρατείστε στο μυαλό σας τα ποσοστά που δίνουν τώρα, για να τα συγκρίνουμε με αυτά που θα προκύψουν από την κάλπη.

Έτσι, θα ξέρουμε ποιος εκμεταλλεύτηκε σωστά την προεκλογική περίοδο και ποιος έβαλε τα χεράκια του κι έβγαλε τα ματάκια του.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, αυτή τη στιγμή; Ας πάρουμε την πιο λογικοφανή εκδοχή:
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει στην πρώτη θέση, πάνω από 20% ενώ ακολουθεί από κοντά η Νέα Δημοκρατία με ελαφρώς αυξημένο το ποσοστό της, αφού φαίνεται να «μαζεύει» τον κεντροδεξιό (και όχι μόνο) χώρο.

Ελαφρώς ανεβασμένο φαίνεται και το ΠΑΣΟΚ και είναι αυτές οι τρεις πολιτικές δυνάμεις που «κερδίζουν» κάτι περισσότερο από τις προηγούμενες εκλογές.
Από κοντά και η άλλη ξεκάθαρα «ευρωπαϊκή» δύναμη, η Δημοκρατική Αριστερά, που σταθεροποιεί το ποσοστό της.

Όλοι οι υπόλοιποι «χάνουν», δηλαδή φαίνεται να παίρνουν μικρότερα ποσοστά από εκείνα που «έπιασαν» στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Αυτά όμως, ξανά λέμε, είναι τα ποσοστά της εκκίνησης της προεκλογικής περιόδου. Η συνέχεια θα δείξει πού θα κινηθεί ο καθένας.

Το άλλο πουλάκι:
Υπάρχει και το «μπόνους»!

Αν δηλαδή δεν αλλάξει κάτι δραματικά, φαίνεται πως, αυτή τη φορά το μπόνους των 50 βουλευτών θα το καρπωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που (όπως όλα δείχνουν, μέχρι στιγμής) θα καταλάβει την πρώτη θέση.

Εδώ, καταλαβαίνετε ότι τίθεται ένα θέμα.
Έγκυρες πληροφορίες της στήλης κάνουν λόγο για άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει χρήση αυτού του πλεονεκτήματος.

Ο λόγος είναι απλός: «Δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε έναν νόμο τον οποίο επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει ως άδικο και αντισυνταγματικό», έλεγαν στα 3πουλάκια στελέχη του κόμματος.

«Θέλουμε να είμαστε συνεπείς με την ιστορία και τους αγώνες μας», υποστήριζαν κάποιοι άλλοι. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα εμείς κάτι για το οποίο κατηγορούσαμε άλλα κόμματα».

Ωστόσο…
Ωστόσο αν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία πέσουν οι ίδιοι στον λάκκο που άνοιξαν για τους άλλους, κανείς δεν τους φταίει!
Όπως έστρωσαν, ας κοιμηθούν.

Εξάλλου, για να μπορέσεις να αλλάξεις κάτι που θεωρείς στραβό, θα πρέπει πρώτα να κυβερνήσεις.
Ας κάνει, λοιπόν, αυτή τη φορά χρήση του μπόνους και ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά… βλέπουμε.

Εδώ θα είμαστε κι αν ο λαός εξακολουθεί να επιθυμεί την αλλαγή αυτού του εκλογικού νόμου τερατουργήματος, εμείς είμαστε οι πρώτοι που θα τον αλλάξουμε.

Τα τελευταία είναι λόγια που ακούστηκαν από εκπροσώπους συγκεκριμένης συνιστώσας, οι οποίοι συμπλήρωσαν:
«Λέτε να μην ήξερε ο Στάλιν τι έλεγε, όταν υποστήριζε ότι οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σχοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουμε»;

Και ένα τρίτο πουλάκι:
Υπάρχουν κι άλλες «πληροφορίες»!

Έχουνε φτάσει στα αφτιά μας συγκεκριμένες προτάσεις από βουλευτές που μπήκαν για πρώτη φορά στη Βουλή.
Ακούγεται ότι θα ορκιστούν και θα πληρωθούν ένα ολόκληρο μηνιάτικο και αυτό δεν το σηκώνει η συνείδησή τους.

Εξάλλου, αυτοί έλαβαν την ψήφο και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού ακριβώς επειδή επαγγέλθηκαν έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και πολιτικής συμπεριφοράς.

Έτσι τώρα θέλουν να κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και σκέφτονται σοβαρά να αρνηθούν αυτό τον μισθό, αφού στην πραγματικότητα δεν θα έχουμε εργασθεί για την απόκτησή του.

Υπάρχει όμως ένα θέμα: Δεν μπορούν να συμφωνήσουν πού θα τον διαθέσουν, αφού υπάρχουν πολλές διαφορετικές προτάσεις.

Άλλοι λεν τα χρήματα να δοθούν υπέρ «πίστεως και πατρίδος», άλλοι να αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή ενός μέρους του χρέους, άλλοι να δοθούν ως βοήθεια σε πολύτεκνες οικογένειες, άλλοι στις οικογένειες θυμάτων που υπηρετούσαν στην ελληνική αστυνομία και άλλοι στα κόμματα με τα οποία εκλέχτηκαν βουλευτές για τον νέο προεκλογικό αγώνα.

Αν δεν υπάρξει ομοφωνία μάλλον ο καθένας θα κρατήσει το μισθό του για να τον αξιοποιήσει όπως νομίζει!

Χα!
Πλάκα θα ‘χει…


Δεν υπάρχουν σχόλια: